Fineline Tattoo

Wat is een fineline tattoo?

De fineline tattoo is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is een sierlijke, subtiele en meestal minimalistische tattoo die met een veel fijnere naald wordt gezet dan een klassieke tatoeage.
Een fineline tattoo bestaat uit fijne, dunne lijntjes waardoor de tattoo veel minder ‘aanwezig’ is dan een gewone tatoeage. Het geeft een zachte uitstraling en is perfect voor minimalistische afbeeldingen zoals teksten en namen. Doordat we een dunnere naald gebruiken, is het zetten van de fineline tattoo ook minder pijnlijk.

Wat is verschil tussen een fineline tattoo en PMU?

Een fineline tattoo ligt dieper in de huid dan permanente make-up. Daardoor is de tattoo blijvend. Het is een zacht gezette tatoeage die zo’n vijf jaar mooi zal blijven. Daarna kun je weer een nieuw laagje aan laten brengen.

Wie gaat mijn tiny tattoo zetten?

Dat doet onze eigen BrowBabe Ursula. Zij was altijd al onze specialist in permanente make-up. Maar na heel wat bijscholing en masterclasses mag en kan zij nu naast powderbrows en eyeliner ook supermooie fineline tattoos zetten. Een geweldige aanvulling voor the I-Brow Factory!

Voor een fineline kun je alleen bij onze vestiging in Nijmegen terecht.

De intake

Heb je al een idee of ontwerp? Stuur deze dan naar info@theibrowfactory.nl of stuur een bericht via Instagram. Vermeld erbij hoe groot of klein je de nieuwe tattoo wilt hebben. Wij kunnen het ontwerp dan goed voorbereiden.

Wil je liever een uitgebreide intake? Dat kan! De kosten daarvan krijg je terug als je de tattoo ook daadwerkelijk laat zetten bij The I-Brow Factory. We nemen dan samen het ontwerp, de kosten en het hele proces door. Zo ben je supergoed voorbereid op wat komen gaat. Vul dit formulier dan alvast in.

Intakegesprek  €30,00  (Deze worden verrekend bij het zetten van een fineline tattoo door the I-Brow Factory.)

Het starttarief is  €75,00
De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het ontwerp, formaat, de plaatsing op het lichaam en de tijd die het duurt om het te zetten.

Na het aanvragen van een afspraak zal er altijd een prijsindicatie gegeven worden zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Hulp met ontwerp €30,00 (Plus: aanbetaling van €50,00 op het zetten van de tattoo)

Fineline tattoo bijwerken na 6 weken €35,00

Nazorg

ZORG GOED VOOR JE TINY TATTOO  EN LEES DEZE INSTRUCTIES!

Tijdens het tatoeëren gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Wanneer je de tatoeage goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken totdat deze totaal genezen is.

Hou hier rekening mee:
- Raak de wond zo min mogelijk aan.
- Bedek de wond niet met strakke of vervuilde kleding.
- Dek het niet af met verband of pleisters.
- Vermijd (bubbel)baden, de zee, zwembaden, sauna’s en stoombaden minimaal vier weken.
- Hou de tatoeage uit de zon en ga niet onder de zonnebank.
- Ga in de eerste week niet zwaar sporten.
- Draag tot drie weken geen wollen kleding. De haartjes kunnen namelijk aan de wond vastplakken wat een ontsteking kan veroorzaken.
- Sport de eerste week liever niet, maar zorg er zeker voor dat het niet vies of erg bezweet raakt.

Hou je je niet aan deze leefregels? Dan kan het gebeuren dat een tattoo slecht geneest, minder intens van kleur blijft of zelfs ontstoken raakt.

De getatoeëerde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je tattoo daarom altijd in met zonnebrand. Deze is verkrijgbaar in de shop: een UVA/UVB beschermende crème met SPF 50.

Neem contact op met je huisarts bij extreme roodheid, aanhoudende zwelling, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

Wil je afspraak plannen voor een fineline tattoo? Hartstikke tof! Maar lees eerst deze punten even goed door:
- Een fineline wordt met een zeer dunne naald gezet. Daardoor is de kans groter dat je terug moet komen voor een touch-up dan bij een klassieke tattoo. Misschien zelfs al binnen een jaar.
- Het resultaat kan op iedere huid en op iedere plek op het lichaam anders uitvallen.
- Op handen, vingers en voeten geven we geen garantie, omdat we weten dat deze mogelijk uit kunnen lopen of sneller vervagen.
- Wil je je fine tattoo voor altijd mooi houden? Dan moet je rekening houden met een noodzakelijke touch-up eens in de tien jaar.
- Voorafgaand aan de afspraak vul je een intakeformulier in.
- Wanneer je zwanger bent, borstvoeding geeft of net bent bevallen, is het niet mogelijk om een tiny tattoo te laten zetten. Zet je idee dan even in de koelkast en kom later bij ons terug.

Dit moet je weten voordat je een fineline tattoo laat zetten

Voorbereiding

ZORG DAT JE GOED VOORBEREID BENT EN LEES DEZE INSTRUCTIES!

Het is heel erg belangrijk dat je in de voorgaande 24 uur geen koffie, drugs of alcohol hebt genuttigd. Heb je dit wel? Dan kan de afspraak helaas niet doorgaan, maar brengen wij wel kosten in rekening.

Gebruik in de 24 uur voor de behandeling ook geen ibuprofen of andere bloed verdunnende medicatie. Dit kan ervoor zorgen dat je tijdens het tatoeëren meet bloedt, wat een negatieve invloed kan hebben op de kwaliteit, de tatoeage en het genezingsproces.

Ben je zwanger of geef je nog borstvoeding? Dan is het niet mogelijk om getatoeëerd te worden. Er is te weinig bekend over de mogelijke risico’s voor jou en het kind. Stel je afspraak daarom even uit.

Slik je antibiotica of heb je dat in de voorgaande 10 dagen gedaan? Ook dan vragen we je om de afspraak eventjes uit te stellen.

Kom goed uitgerust naar de afspraak en zorg dat je genoeg gegeten en gedronken hebt. Voor de behandeling bespreken we eerst je wensen en we beantwoorden al je vragen. We lopen het intakeformulier samen nog even door.

Wil je je telefoon op stil zetten en in je tas houden? Zo kan onze tattoo artist zich goed op haar werk concentreren.
Annuleringsbeleid
Afspraken kun je makkelijk via het online afspraken systeem verzetten of annuleren.
Als je je niet op tijd afmeldt (uiterlijk 24 uur vóór de afspraak) ongeacht de reden wordt er 50% van de behandeling in rekening gebracht, omdat wij deze tijd voor jou vrijhouden.
Kom je niet zonder annulering dan wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.
The I-Brow Factory  © 2024    |   Disclamer    |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring    |    Website: ROYALwebsites
The I-Brow Factory  © 2023       Disclamer        Algemene voorwaarden        Privacyverklaring        Website: ROYALwebsites